Poster voor Eco Project in Nepal
Poster voor Eco Project in Nepal

Poster voor Eco Project in Nepal

2009

 

Hamro Gaun, Eco Village, in het dorp Sankhu, Nepal, is een project van Stichting Veldwerk. Het is een woon, leef en leergemeenschap waar weeskinderen wonen, kinderen uit de armste gezinnen in de omgeving les krijgen, vrouwen en jongeren ambachten leren waarmee zij later inkomsten kunnen werven.

Hamro Gaun streeft er naar een self-sufficient community te worden, en heeft een boomgaard, groentetuin, zonnepanelen, een hydro- installatie en een biogas installatie om dit te bewerkstelligen.

 

Tijdens mijn verblijf van drie maanden op het project werd ik gevraagd een poster te ontwerpen die op visuele wijze zichtbaar zou maken wat het project inhoudt.

De poster zou ingezet worden voor promotie-doeleinden, en om aan de voornamelijk analfabetische bewoners van Sankhu uit te leggen hoe Hamro Gaun werkt en wat er op het terrein allemaal gebeurt.

 

Het ontwerp van de poster is van mijn hand, met de uitvoering werd ik geholpen door Rakesh Thapa, een getalenteerd tekenaar en schilder. Rakesh was bewoner van weeshuis van Hamro Gaun.  

 

Opdrachtgever: Rene Veldt, Stichting Veldwerk, Sankhu, Nepal.

www.stichting-veldwerk.nl

 

Locatie: Sankhu, Nepal.