Gelukstreffers
Gelukstreffers
Gelukstreffers

Gelukstreffers

2011

 

Mensen, jong en oud, zelf kunst laten maken tijdens de Open Atelier Route Westelijke Eilanden te Amsterdam. Dat was mijn uitgangspunt voor dit project. Maar hoe, en wat?

 

Al enige tijd ben ik als kunstenaar bezig met het op bijzondere wijze repareren van kapotte borden, en dus ‘dacht’ ik al een beetje richting serviesgoed.

 

Samen met Suus Cornelissen heb ik 'Gelukstreffers' ontwikkeld; een project waarin mensen ongegeneerd serviesgoed kapot mochten gooien.

 

Dat is wat er viel te beleven buiten mijn atelier: we hebben een speciale, veilige ‘gooiplek’ gecreëerd, waar iedereen die daar zin in heeft keihard serviesgoed kapot mocht smijten. Je kon je bron van frustratie op het kapot te gooien stuk servies schrijven. Gooit nog lekkerder!

Van de scherven die al dit gooiwerk oplevert hebben we een gelukspad neergelegd, want…. scherven brengen tenslotte geluk.

 

Maar ook in mijn atelier viel geluk te halen.

Iedereen kon hier zijn eigen, persoonlijke bordjeswijsheid creëren. Uit een grote hoeveelheid verschillende borden mocht je zelf een bord kiezen, en daarop je eigen, persoonlijke, inspirerende spreuk of affirmatie schrijven. Het bord ging daarna in de oven zodat je spreuk er niet meer afgewassen kan worden.

Te gebruiken als eetbord of kunstwerkje.

 

Over de atelierroute: www.oawe.nl